Повече от двадесет деца преживяха незабравими моменти в ролята си на

...
Повече от двадесет деца преживяха незабравими моменти в ролята си на
Коментари Харесай

Малки сладкари от Долна Студена майсторят черешки и скалички

Повече от двадесет деца преживяха незабравими моменти в ролята си на мастър началник

Момичетата и момчетата направиха първите си стъпки в сладкарското изкуство. Кулинарното тестване беше заключителната среща на младежите в самодейността на локалното читалище „ Лято в библиотеката “. В продължение на повече от два месеца група възпитаници осмисляше по нетрадиционен метод свободното си време. Сред запалянковците имаше освен локални деца, само че и техни връстници от разнообразни краища на страната и чужбина, пристигнали да прекарат лятната почивка при баба и дядо.

„ Всички участници се пробваха да месят тестото на сладките. Любопитен е фактът, че по-голямо предпочитание да покажат кулинарни заложби демонстрираха момчетата. Може би в някой от тях се крие гений на същински мастър началник “, показа секретар на читалищното настоятелство и уредник на „ Лято в библиотеката “ Марияна Петкова.

Децата авансово разровиха бележниците с предписания на своите баби и прабаби. Погледите на съвсем всички беше притеглен от „ черешки “ и „ скалички “. След като кулинарните изкушения бяха приключени всички седнаха към масата, с цел да създадат дегустация на сладкишите. Чиниите за броени минути останаха празни, тъй като дребните сладкари желаеха да се похвалят и да покажат сътвореното на своите родственици и близки.

„ Всички оставаме с вяра до идващото лято, когато ще се включим в нови провокации и прекарвания. Важното е, че участниците в групата към този момент сме същински другари и успяхме да бъдем дружно и да работим в екип “, сподели на разлъка Андреа Пламенова, която след броени дни още веднъж се връща к родителите си в Германия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР